Syntynyt pentue 13.12.2009

Fi Ava Fi & Ee Mva PMJV-05 BH Pikkupaimenen Razzle Dazzle "Retku"
x
Eyewitness Power Play "Voltti"


Tulevan pentueen vanhemmat Retku-emä vasemmalla ja Voltti-isä oikealla.
Nuoripari ensitreffeillä Turussa 14.3.2009.

Juoksua alkoi 22.9.2009.
Astutettu useita kertoja 11.-16.10.2009.
Ultrattu tiineeksi 12.11.2009 (arvio 6 pentua)
Pennut syntynyt 13.12.2009 (5 urosta + 3 narttua).
Luovutus 31.1.2010 alkaen.

Pennut tulevat syntymään ja varttumaan Retkun kotona Oulussa. Haaveissa on saada pentue, jolla on erinomaiset edellytykset kaikkeen harrastamiseen (agility, toko, PK-lajit), rodunomaista ulkomuotoa ja erinomaista terveyttä unohtamatta.

Pennuille haluamme kodit, jossa on mieluusti jo ennestään koirakokemusta ja jossa koira saa olla rakastettuna lemmikkinä ja perheenjäsenenä. Mikäli perheessä on koiria jo ennestään, tulee nuorimpien koirien ikäeron olla vähintään 2v. Bordercollie on rotu, joka vaatii paljon liikuntaa ja tekemistä. Haluamme, että pentujen kanssa tullaan harrastamaan ja harjoittelemaan monipuolisesti, innostus kilpailemaan on plussaa. Pentuja ei myydä pelkästään koti- tai näyttelykoiraksi. Pentuja ei myydä paimenkoiriksi työkäyttöön.


Retku (c) Juha Lehtikangas & Voltti (c) Minna Väyrynen

 
Retku (c) Juha Lehtikangas & Voltti (c) Minna Väyrynen

Pentueen emänä Retku Repolainen

Fi Ava Fi & Ee Mva PMVJ-05 BH Pikkupaimenen Razzle Dazzle

Punavalkoinen narttu
Lonkat A-A (lonkkaindeksi 104, varmuus 64%)
Kyynärpäät 0-0
Polvet 0-0
Geneettisesti CEA terve (vanhempien geenitestien perusteella)
Geneettisesti TNS terve (vanhempien geenitestien perusteella)
Silmäpeilattu pentuna (6 vkoa) silmäterveeksi ja aikuispeilaus terve viimeeksi 3/2009.
Gonioskopiatutkimus : terve.
Tli normaali (haima-arvo)
Leikkaava purenta, yksi välihammaspuutos (P1 vasen yläleuka)
Koko 50½ cm ja 19 kg
Om. Miia Mustonen, Oulu

Näyttelyistä Suomen ja Viron muotovalio, 7 x SERT, 3 x CACIB, 4 x ROP, Pohjoismaiden Juniori Voittaja 2005 (11 koiraa luokassa), Erikoisnäyttely 2006 nuorten luokan voitto (kasvattajatuomari Sue Large, GB), ryhmäsijoitukset RYP2 kansainvälisessä näyttelyssä ja RYP3 kaikkien rotujen näyttelyssä (9½ kuukauden iässä).

Ulkomuodoltaa Retku on keskivahva ja tasapainoinen. Sillä on erinomaiset kulmaukset ja vetävä, matala raviaskel. Se kantaa häntänsä luonnostaa kauniisti selkälinjan alapuolella. Retkulla on erittäin kaunis luusto ja se kelpaa kehässä myös ilman turkkia. Retku on hyvän kokoinen narttu ja sillä on erinomaisesti raajakorkeutta suhteessa runkoon. Retkulla on kaunis, ilmeikäs pää ja luonnonkorvat. Retkun väri on kaunis mahonginpunainen (ee-red), sillä on täydellinen pigmentti ja tummanruskeat silmät. Turkki on laadultaan erinomainen; peitinkarva on sileää, karkeaa ja jäykkää ja pohjavilla on tiivis. Todennäköisesti Retkulla on värityksessä valkotekijä ("white factor").

Agilityssä Retku nousi 3-luokkaan 2½ vuotiaana maaliskuussa -07. Kisakirjassa on alemmista luokista kuusi nollarataa ja kaikki luokkavoittoja supermiinuksella (luokan nopein rata, myös ratavirheitä tehneiden joukossa). Kolmosluokassa Retku saavutti ensimmäisen nollavoiton jo alle 3-vuotiaana ja 4½-vuotiaana siitä tuli Suomen Agilityvalio (yhteensä viisi nollavoittoa 3-luokasta). Retku osallistui MM-karsintoihin kesällä 2008 sekä 2009 ja yksilö SM-kisoihin kesällä 2009. Vuodelle 2009 se keräsi SM-kilpailuihin tarvittavat nollat jo marraskuussa -08 ja MM-karsintanollat maaliskuussa -09. Retku on erittäin nopea ja kiihkeä menijä, sillä on varmat kontaktit ja luonnostaan hyvä, korkea hyppykaari (ei roiski rimoja, ei hyppää matalia laakahyppyjä). Se kuuntelee hyvin ohjaajaa ja on miellyttämisenhaluinen, vaikka menohalut ovatkin erittäin suuret. Kestää vedättävää ohjausta myös hypyillä. Pujottelee itsenäisesti ja lukee rataa erinomaisesti. Haukkuu/kiljuu ratasuorituksen aikana. 

Paimennuksessa syttynyt lampaille kesällä 2006. Harjoitellut säännöllisesti kesät 2007 ja 2008. Luonnostaa hyvät ja väljät flänkit, pitää hyvän etäisyyden eläimiin ja hyvä tasapaino. Ei pure eikä saalista. Videot: Retkun hakukaari (ei jaksa nostaa 12 pässin katrasta) ja Retku tasapainoilee (ilman suuntakäskyjä). Voimaa ei tässä vaiheessa ole tarpeeksi ja saisi paimentaa intensiivisemmin. Vaistoa ja kipinää paimentamiseen on, mutta se tarvittava iso liekki lampaille puuttuu. Lajin harjoittelu on ainakin toistaiseksi tauolla.

Luonnetestattu kaksivuotiaana pistein +159 ja laukausvarma.

Tokoa tehty kotitarpeiksi. Omistajan mielenkiinto ei tahdo riitä tähän, koira toimii hyvällä kontaktilla ja saa palkan pelkästä tekemisestä. Erittäin motivoitunut ja miellyttämisen haluinen. Keväällä 2009 käyty kaksi koetta olemattomalla treenillä ja nyt kilpailuoikeus AVOimeen luokkaan.

Peltojäljen alkeet tehty jo kesällä 2005. Huolellinen ja rauhallinen jäljestäjä, kulkee nenä tiiviisti alhaalla. Omistajalla ei riitä aika maastojen treenamiseen. Ajetaan muutama metsäjälki kesässä ja tehdään esineruutua muun harjoittelun lomassa. Ylittää kevyesti metrisen PK-hypyn myös noutokapulan kanssa. BH koe suoritettu keväällä 2009.

Erittäin suuri saalisvietti ja taistelunhalu. Palkkana lähes pelkästään patukka, lypsykumi tai nahkarukkanen, noutaa ja kantaa kaikkea erittäin mielellään ja tuo aina innokkaasti takaisin ohjaajalle. Palkaksi käy vaikka 2 kg noutokapula tai tunnaripulikka heiteltäväksi ;-) Makupalat kelpaavat myös (on ahne), mutta vain, mikäli lelupalkkaa ei ole näkyvissä. Ei tarvitse viritellä eikä nostaa kierroksia. Mutta toisaalta ei myöskään kuohu yli eikä sählää. Hyvin keskittynyt ohjaajaan. Ei välitä ulkopuolisesta häiriöstä eikä muista koirista. Selkeästi yhden ihmisen koira. On piittaamaton vieraista, mutta rapsutukset toki aina kelpaa :-)

Arkielämässä Retku on aina ollut hyvin helppo koira. Se lepää, kun ei ole mitään toimintaa ja kotona se vetäytyy omiin oloihinsa nukkumaan. Ei ole koskaan hajottanut paikkoja kotona eikä ole vaatinut erikoisjärjestelyjä (ei ole häkitetty tai rajattu kotona pentuna). Löytää paikkansa niin kylässä kuin hotellissakin ja autossa matkustaa hiljaa nukkuen. Lenkillä pysyy vapaana ja lähietäisyydellä myös vierailla ulkoiluttajilla ja ohittaa vastaantulevat koirat ja ihmiset rauhallisesti sekä hihnassa että vapaana. Ei pelkää mitään, eikä menetä toimintakykyään missään tilanteessa. On hyvin järkevä koira, eikä turhia stressaa. Liikkuu luontevasti erilaisilla alustoilla ja vaikeassakin maastossa.

Retkussa on paljon terävyyttä ja vilkkautta, se vartio kotiaan jonkin verran. Ei ole mustasukkainen leluistaa eikä emännästään. Nuorempana oli kova pomottamaan ja alistamaan muita koiria, mutta nykyään suhtautuu toisiin koiriin (myös pentuihin) hyvin ystävällisesti ja rauhallisesti. "Puhuu" hyvin koiraa eli osaa rauhoitella riitatilanteissa eikä haasta riitaa. Pitää kyllä topakasti puolensa, jos sille käydään isottelemaan. Kestää treeneissä vapaana hallissa ja kentällä, vaikka muut suorittavat ja odottaa rauhassa omaa vuoroaan.

Retkun sukutaulu:

Aust & Am & Fin & Est Mva V-04 BIS voittaja
Nahrof the Cohort TD HSAs "Coh"
Aust & Jap & Asian Ch
Nahrof the Talisman
Aust Ch Sheermyst Direct Hit 
Aust Gr Ch Nahrof Formal Affair 
Nahrof Echoes of an Era Aust Ch Ansavon Sono Thor 
Gotrah Celtic Brie CD TDX
Kans & Fin Mva V-98,-99,-00,-03 PMV-99
Borderfame Talk Oth Town "Jojo"
Borderfame Royal Salute CD Aust & NZ Ch Maghera Crystal Rythem
Aust & NZ Ch Borderfame Miss Muffin
Aust & Am Ch
Tullacrest Goodtime Girl
Aust Gr Ch Borderfame Bravo
Aust Ch Tullacrest Lovem N Levem 

Retkun isä Coh oli Suomessa jalostuslainassa 2004-2005 Australiasta. Cohilla on lonkat B-B (Australian asteikolla AVA 2 :5), puhtaat kyynärpäät (0-0) ja se on geenitestattu terveeksi CEA:n osalta (myös puhdas silmäpeilauslausunto pentuna ja aikuisena sekä gonioskopiatutkimus) sekä TNS (Trapped Neutrophil Syndrome) osalta. Suomessa Coh kävi luonnetestissä muutaman kuukauden kuluttua saapumisesta saaden +237 pistettä  (mm. hermorakenne +2) ja ollen laukausvarma. Se pääsi lampaille treeneihin kertaalleen ja osallistui 1-luokan kisaan saaden tuloksen syksyllä 2004 ventovieraan ohjaajan kanssa. Australiassa Coh on työskennellyt näytöskoirana suurella lammastilalla ja sillä on koulutustunnus TD jälkikokeesta. Näyttelyissä Coh kävi Suomessa viisi kertaa, ollen paras uros (SERT ja CACIB) Jyväskylän KV-näyttelyssä sekä ROP Voittajanäyttelyssä 2004 (66 bordercollieta). Viron matka toi sieltäkin SERTin ja CACIBin. Suomesta Cohin kotimatka Australiaan vei USA:n kautta ja siellä herra on lukuisten ryhmäsijoitusten lisäksi ollut näyttelyn kaunein koira (BIS) marraskuussa 2006 ja paimennuskokeesta se sai HSAs-tittelin (Herding Started title) suoraan kolmella paimennuskokeella. Coh on iso ja näyttävä koira, jossa on valtavasti potkua ja tekemisenhalua kaikkeen harrastamiseen! Cohilla on Suomessa 16 pentua neljässä pentueessa. Jälkeläiset ovat vielä nuoria (Retku on Cohin ensimmäisestä pentueesta), mutta ovat jo niittäneet mainetta monilla saroilla ja terveystulokset ovat olleet erittäin hyviä. 

Retkun emä Jojo on tuotu Suomeen Australiasta pikkupentuna. Jojolla on lonkat A-A ja puhtaat kyynärpäät (0-0). Jojo on geenitestattu terveeksi CEA:n osalta (ei perinnöllisiä silmäsairauksia peilauksessa pentuna ja aikuisena) sekä TNS (Trapped Neutrophil Syndrome) osalta. Näyttelyitä Jojo on kiertänyt loistavalla menestyksellä. Se on keskikokoinen, loistavasti liikkuva narttu, jolla on ihastuttava ilme ja kauniit ääriviivat. Jojo on ollut ROP Voittajanäyttelyssä neljä kertaa ja sillä on useita ryhmäsijoituksia Suomesta. Agilityssä Jojo kilpailee kakkosluokassa (yksi nousunolla) ja tokossa sillä on ykköstulos alokas- ja avoimesta luokasta eli kilpailuoikeus voittajaan. Jojo on luonnetestattu pistein +157 ja laukausvarma. Jojolla on 8 pentua kahdessa pentueessa ja erinomaiset jälkeläisnäytöt sekä terveyden, ulkomuodon että luonteen osalta. 

Retkulla on kaksi täyssisarusta. Mustavalkoinen Niila on lonkkakuvattu tuloksella A-A, kyynärpäät ja polvet 0-0 ja silmät terveet. Niila kilpailee tokossa erikoisvoittajaluokassa, suorittanut BH-kokeen ja agilityssä se on startannut maksi-1 luokassa. Näyttelyistä Niilalla on 3 x SERT (Fi Mva) ja se on luonnetestattu tuloksella +174 laukausvarma. Punavalkoinen Supo-sisko on lonkkakuvattu tuloksella B-B, kyynärpäät 0-0 ja silmät terveet. Supo on kilpaillut tokossa erikoisvoittajaluokassa ja se on Suomen Tottelevaisuusvalio, suorittanut myös BH-kokeen.

Retkulla on ennestään yksi pentue (s. 4.12.2007) ja pentueen terveystulokset ovat olleet erinomaiset. Kahdeksasta pennusta on nyt (12/2009) kuvattu seitsemän.  Lonkat 5 x A-A, kerran B-B ja B-C, kaikilla seitsemällä on 0-0 kyynärpäät. Pennut aloittelevat kilpailu-uraansa harrastuspuolella vuoden 2009 aikana. Jurri on aloittanut tokokilpailuissa ja sillä on kilpailuoikeus AVOimeen luokkaan, Focus on tehnyt ensimmäiset lupaavat startit agiradoilla. Retkun pennut ovat kauttaaltaan kookkaita ja tasapainoisia, ja luonteeltaan helposti palkattavia ja motivoituneita. Viisi pennusta asuu lapsiperheessä.


Pentueen isänä Voltti

Eyewitness Power Play 

Tricolor uros
s. 11.7.2002
Lonkat: A-A (lonkkaindeksi 123, varmuus 64%)
Kyynärpäät: 0-0
Silmät terveet pentuna ja aikuispeilaus terve viimeeksi 7/2009.
Gonioskopiatutkimus : terve.
Geneettisesti CEA terve (vanhempien geenitestien perusteella)
Geneettisesti TNS terve (vanhempien geenitestien perusteella)
Tli normaali (haima-arvo)
Leikkaava purenta, kaikki hampaat
Koko noin 53 cm
Agility maksi-3 (1 nollavoitto, osallistumisoikeus SM/karsinnat 2007)
Toko VOI2
Näyttelystä ERI
Voltti KoiraNetissä
Om. Hanna-Kaisa Haapanen, Raisio

Ulkomuodoltaan Voltti on ihannekokoinen, sulava ja atleetti. Se on kookas poika ja sillä on selvä sukupuolileima. Se on hyvin tasapainoinen, nopea ja ketterä liikkeissään. Sillä on erinomainen hännänkanto ja ylälinja. Käynyt näyttelyssä kaksi kertaa saaden molemmilla kerroilla ERInomaisen. Täysin valiokelpoinen yksilö, näyttelyt vaan eivät kuulu omistajan mielenkiinnon piiriin.

Voltin päälaji on agility, jossa se nousi kakkosluokkaan kaksivuotiaana 10 startilla ja kolmosluokassa Voltti oli alle 3-vuotiaana. Ensimmäisen nollavoiton 3-luokasta Voltti on saavuttanut syksyllä 2006 ja Vuonna 2007 Voltti osallistui agilityn SM-kisoihin. Viime vuodet Voltti on ollut vähemmällä kisaamisella omistajan perheenlisäyksen vuoksi.

Tokossa Voltti on kilpaillut neljän kokeen verran. Alo1, Avo1 ja voittajaluokasta 2-tulos.

Voltti on luonnetestattu 5 vuotiaana pistein 101 ja laukauskokematon.

Arkielämässä Voltti on helppo ja mukautuvainen koira. Se on ystävällinen ja avoin ihmisille (myös lapsille) sekä toisille koirille (myös pennuille ja uroksille). Voltin ystävällisyys ei ole ylitsepursuavaa tai mielistelevää, vaan se kohtaa uudet ihmiset itsevarmana ja avoimena. Työskennellessä potkua riittää ja Voltti palkkautuu erinomaisesti lelulla (taistelu, saalis). Voltti rakastaa noutamista. Se on työskennellessään hiljainen ja keskittynyt.

Voltin sukutaulu:

Fi Ava PPR1 BH JK1 
Laetare Bowler Jack

CDEx UDEx WDEx TDEx
Laetare Master Class
lonkat 5:5 
GB SH CH
Brooksbid Country Classic
lonkat 5:4 
CDEx UDEx WDEx TDEx
Croxlea Margaret at Laetare
lonkat 5:2
Jane at Germal Laetare
lonkat 0:2 
Mirk 185537
Jess 205205
Fi Tva & Mva 
Pikkupaimenen Twist'n Shout
Dk&Est Mva
Pikkupaimenen Dash of Pepper
lonkat A, silmä terveet, agility 1-lka, toko VOI, lte +114p.
Multi Mva Minimbah Showdown lonkat lonkat AVA 4-4, toko VOI, BIS-voittaja
Kans & Fin Mva
Pikkupaimenen Paw Print

lonkat A2, lte +222p. viesti, toko EVL2
Fin Tva Kans & Fin Mva Pikkupaimenen Cinnamon Twist
lonkat A,
kyynärpäät 0, polvet 0, agilty 2-lka, toko EVL (valio), lte +153p.
AUST ShCh
Sheermyst Sonofa Tart
Kans & Aust & Fin & Dk & Est Mva MV-98
Borderfame Sheer Delight lonkat B2, polvet 0, silmät terveet, lte +155p. laukausvarma, toko VOI, BIS-voittaja

Voltin isä on Englannista Suomeen pentuna tuotu Laetare Bowler Jack "Space". Tämä tricolor uros kilpailee edelleen yli 9 vuoden iässä aktiivisesti agilityn 3-luokassa (valio). Agilityn SM-kisoissa 2008 Space oli 5. Tokossa sillä on kilpailtu ylimpään luokkaa (EVL2) ja palveluskoiralajeista Space on suorittanut käyttäytymiskokeen (BH) ja se on saanut koulutustunnuksen jäljen alimmasta luokasta (JK1). Space on myös läpäissyt Suomen Paimenkoirayhdistyksen paimennuksen perusradan (PPR1). Space on kaikilta osin terve. Lonkat A, kyynärpäät 0 sekä silmäterve (pentuja ja aikuisena viim.7/2006) ja se on geenitestettu CEA ja TNS terveeksi. Space on luonnetestattu pistein +182 ja laukauskokematon. Spacella on Suomessa 6 pentuetta ja 32 jälkeläistä. Niistä 23 on kuvattu lonkkatuloksella A, kolmella pennuista on B:n lonkat ja yhdellä C:t ja yhdellä D:t. Kaikki 23 kyynärkuvattua pentua on saanut tuloksen 0.

Voltin emä on Pikkupaimenen Twist'n Shout "Spooky". Spooky on kilpaillut aktiivisesti tokossa (valio) ja agilityssä (3-luokka). Muotovalion arvon se saavutti kauniisti harmaantuneena 10 vuoden iässä. Myös Spooky on kaikilta osin terve. Lonkat A, kyynärpäät 0 sekä silmäterve (pentuja ja aikuisena viim.2/2001) ja se on geenitestettu CEA ja  TNS terveeksi. Spooky on luonnetestattu pistein +157 ja laukausvarma. 

Voltilla on 12 täyssisarusta kahdesta eri pentueesta. Sisarussarjan terveystulokset ovat olleet erinomaiset. Näistä 9 on kuvattu lonkista tuloksella A, kaksi B ja yksi C. Kaikilla on kyynärpäät 0. Harrastuspuolella sisarukset ovat niittäneet monella saralla. Neljä niistä on agilityvalioita: Konna, Sitku, Kiara ja Wekku  sekä 9 kilpailee agilityn 3-luokassa ja neljä on tottelevaisuusvalioita (6 kilpailee tokossa EVL:ssa). Lisää Voltista, sen vanhemmista ja sisaruksista Jenni Leinon kotisivuilla kennel Eyewitness

Voltilla ei ole aiempia jälkeläisiä.


Yhdistelmä KoirNetissä

Sukusiitos (laskettu 10 sukupolven mukaan) BreedMate:
Retku 4,6076% (koiria mukana 177 kpl)
Voltti 0% (koiria mukana 129 kpl)
Pentue 3,50841% (koiria mukana 196 kpl)

Pentue oli hyvin lievä linjaus (4-5) Sari Solannin, kennel Pikkupaimenen kantaurokseen Aceen (Multi Ch Minimbah Showdown).
Ace on Retkun emän emän isän isä ja Voltin emän isän isä.


Pentueen vanhempien luonnetestitulokset:

Fin Mva PMJV-05 Pikkupaimenen Razzle Dazzle "Retku" 
17.9.2006 Yli-Ii Halme & Orava (ikä testihetkellä 2v.)

OSA-ALUEET

Eyewitness Power Play "Voltti"
8.9.2007 Riihimäki Kilpeläinen & Leikola  (ikä testihetkellä 5v.)

+1 kohtuullinen TOIMINTAKYKY -1 pieni
+3 kohtuullinen ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua TERÄVYYS +1 pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
+3 kohtuullinen, hillitty PUOLUSTUSHALU +1 pieni
+2 kohtuullinen TAISTELUHALU +2 kohtuullinen
+1 hieman rauhaton HERMORAKENNE +1 hieman rauhaton
+3  vilkas TEMPPERAMENTTI +3  vilkas
+1  hieman pehmeä KOVUUS -2 pehmeä
+2  luoksepäästävä, hieman pidättyväinen LUOKSEPÄÄSTÄVYYS +2a  luoksepäästävä, aavistuksen pidättyväinen
+   laukausvarma LAUKAUSPELOTTOMUUS +   laukauskokematon
hyväksytty +159 pist. YHTEENSÄ hyväksytty +101 pist.

Pentue luovutetaan rekisteröitynä, virallisesti silmäpeilattuna, tunnistusmerkittynä (mikrosiru) ja eläinlääkärin tarkastamana. Pennut tulevat olemaan geneettisesti CEA ja TNS terveitä isovanhempien tulosten perustella. 

Pennut madotetaan kasvukodissaan kolme kertaa ennen luovutusikää ja pennut ruokitaan laadukkalla Eukanuba-täysravinnolla (Eukanuba Puppy&Junior Lamb&Rice). Samaa muonaa tulee pentujen mukaan uuteen kotiin. Emä madotetaan juoksun alussa ja lisäksi se saa pitkän matokuurin 40vrk -> 10 päivän ajan (jolloin mahdolliset koteloituneet madot aktivoituvat ja pyrkivät kulkemaan istukan kautta pentuihin) ja kolmesti pentujen madotuksen yhteydessä. Matolääke pennuille ensimmäisellä kerralla (3 viikkoa) Axilur 250mg ja emälle Axilur 500mg. Toinen madotus (5 viikkoa) tehdään Canexilla sekä pennuille että emälle. Ja kolmas madotus vielä kertaallee (7 viikkoa) Axilur 250mg ja emälle Axilur 500mg. Emän perusmuona on Purina Pro Plan Lamb & Rice (4. tiineysviikkon asti) sekä kanto- ja imetysajan ruokana Purina Pro Plan Puppy Lamb & Rice (4 tiineysviikosta pentujen luovutusikään asti).

Ensimmäiset kolme viikkoa pentujen ja emän elämä rauhoitetaan ylimääräiseltä stressiltä, mutta tämän jälkeen vieraat ovat erittäin tervetulleita. Pennut totutetaan käsittelyyn, autoiluun ja kaulapantaan jo syntymäkodissaan, ja ne pestään kertaalleen ennen luovutusta ja niille opetetaan sisäsiisteyden alkeet (pääsevät ulkoilemaan aidatulle pihalle 4-5 viikon iästä alkaen). Pennut tapaavat vieraita, turvallisia koira jo syntymäkodissaan sekä saavat paljon ihmiskontakteja (myös lapsivieraat ovat tervetulleita). Pennuille pyritään tekemään pentutesti 6 viikon iässä.

Syntymättömille pennuille ei oteta varauksia, mutta mieluusti tutustumme pennuista kiinnostuneisiin ihmisiin jo etukäteen. Lopulliset kotivalinnat pennuille tehdään vasta 6-7 viikon iässä siten, että kukin pentu löytäisi sopivimman kodin ja siten, että kukin pennunottaja saisi omiin kriteereihinsä parhaiten sopivan pennun. Ostajat eivät saa itse valita pentuaan, eikä pennuilla ole mitään jakojärjestystä. Toivomuksia pennun suhteen saa toki esittää Retku ja Voltti on tavattavissa erikseen sovittaessa (Retku kotonaan Oulussa ja Voltti Raisiossa).

Pentujen mukana seuraa kattavat kirjalliset hoito-ohjeet sekä vanhempien esittely ja 8 sukupolven sukutaulu sekä sisarusten omistajien yhteystiedot. Pennuille luvataan 24h käyttötuki loppuiäksi. Pennunomistajat saavat halutessaan rotuyhdistyksen SBCAK ry:n rotuinfon sekä kasvattajapaketin.


Mikäli olet kiinnostunut Retkun pennusta, ole yhteydessä hyvissä ajoin ja kerro lisää itsestäsi ja toiveista koiran suhteen.

Yhteystiedot:
Miia Mustonen, Oulu
Retkun omistaja ja ohjaaja
email: miia(a)muttaburra.info
puh: 050 434 2851