Pentue syntynyt 12.2.2010

JK2 BH Pikkupaimenen Mercy Speedster "Willa"
x
Fin Tva BH Pikkupaimenen High Voltage "Pixi"


Juoksu alkanut 29.11.2009.
Astutettu 8.12.2009 ja 12.12.2009.
Ultrattu tiineeksi 7.1.2010 (3-4 pentua).
Pennut syntyneet 12.2.2010 (3 urosta ja 2 narttua, kaikki mustavalkoisia).
Luovutus aikaisintaa pitkäperjantaina eli 2.4.2010->.

Minulle tarjoutui mahdollisuus Willan jalostuslainaa ja tämän on ehdottomasti sellainen tilaisuus, jota en halua jättää käyttämättä. Willa on minun oman Nastan tytär vuoden 2003 pentueesta Nikon (Maccabee Blue Peter) kanssa. Olen seurannut Willan elämää sen ensihetkistä lähtien ja rehellisyyden nimissä, se on eniten Nastan kaltainen sen jälkikasvusta. Tarkoitukseni ei ollut missään nimessä aloittaa omaa kasvatustyötä kovin suurimuotoisesti (Retkulle pentue tulossa syksylle 2009), mutta koska Willalla on ikää jo miltei 7 vuotta, on tämä tilaisuus käytettävä joko nyt tai sitten ei ollenkaan. Ja ehdottomasti haluan kasvatustyössäni jatkaa minulle niin tuttua ja rakasta Nastan sukulinjaa, joten niinpä Willalle on pentue suunnitteilla talven juoksuun.

Koska Willan sukutaulussa yhdistyvät jo Colan ja Acen linjat ja se on itse linjasiitetty Colaan sukupolvissa 3-2, niin urosvalinta sen kohdalla ei ole helppoa. Toki korkeasta sukusiitoksesta johtuen Willa on osoittautunut myös voimakkaaksi periyttäjäksi. Ensimmäiset suunnitelmat Willan pentueelle jäivät suunnittelun asteelle, sillä Pyryllä todettiin muutoksia silmissä gonioskopiassa. Nyt hakusessa on Australiansukuinen uros, joka luonteeltaan ja ulkomuodoltaan täydentäisi Willaa. Ja joka ei olisi kovin läheistä sukua, jotta pentujen sukusiitoskerroin saataisiin alemmaksi. Sukulinjojen tutkimisen ja uroksiin tutustumisen jälkeen marraskussa 2009 Willan sulhoksi varmistui Pixi. Ja jo tässä vaiheessa olen erittäin tyytyväinen valintaa ja toivon, että vastakohdat täydentävät toisiaan tässä pentueessa :-)

Haaveissa on saada pentue, jolla on erinomaiset edellytykset kaikkeen harrastamiseen (agility, toko, PK-lajit), rodunomaista ulkomuotoa ja erinomaista terveyttä unohtamatta. Molemmilla vanhemmilla on erinomaiset näytöt harrastuskoirana, joten toivomme koulutettavuuden periytyvän myös pennuille.

Pennuille haluamme kodit, jossa on mieluusti jo ennestään koirakokemusta ja jossa koira saa olla rakastettuna lemmikkinä ja perheenjäsenenä. Mikäli perheessä on koiria jo ennestään, tulee nuorimpien koirien ikäeron olla vähintään 2v. Bordercollie on rotu, joka vaatii paljon liikuntaa ja tekemistä. Haluamme, että pentujen kanssa tullaan harrastamaan ja harjoittelemaan monipuolisesti, kilpailupakkoa ei kuitenkaan ole. Pentuja ei myydä pelkästään koti- tai näyttelykoiraksi. Pentuja ei myydä paimenkoiriksi työkäyttöön.


Willa kesällä 2009 (c) Miia Mustonen  

Pentueen emänä Willa

JK2 BH Pikkupaimenen Mercy Speedster

Mustavalkoinen narttu
s. 3.1.2003
Lonkat A-A (lonkkaindeksi 104, varmuus 67%)
Kyynärpäät 0-0
Geneettisesti CEA terve (vanhempien geenitestien perusteella)
Geneettisesti TNS terve (geenitestin perusteella)
Silmäpeilattu pentuna (6 vkoa) silmäterveeksi ja aikuispeilaus terve viimeeksi 9/2009.
Gonioskopia terve 9/2009.
Leikkaava purenta, kaikki hampaat
Koko 49 cm ja 15 kg
Willa KoiraNetissä
Om. Satu Alajärvi, Kaarina

Ulkomuodoltaa Willa on keskivahva ja tasapainoinen. Sillä on erinomaiset kulmaukset ja kevyt, matala raviaskel. Se kantaa häntänsä luonnostaa kauniisti selkälinjan alapuolella. Willa on kehittynyt ulkomuodollisesti hyvin hitaasti ja niinpä se onkin parhaillaan nyt kypsässä aikuisiässä. Nasta-emän tapaan Willallakaan ei ole koskaan ollut järin suurta näyttelykoiran turkkia, mutta eipä sillä ole myöskään mitään rakenteellisesti peitettävää. Muutamasta näyttelystä Willa on kerännyt kaksi SERTin ja yhden CACIBin.  

Willa on luonnetestattu kolmivuotiaana pistein +204 (mm. toimintakyky +2 suuri, kovuus +3 kohtuullisen kova) ja laukausvarma.

OSA-ALUEET

Pikkupaimenen Mercy Speedster "Willa"
9.4.2006 Harjavalta Halme & Orava (ikä  testihetkellä 3v. 3kk)

TOIMINTAKYKY +2 suuri
TERÄVYYS +3 kohtuullinen ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
PUOLUSTUSHALU +2 suuri, hillitty
TAISTELUHALU +2 kohtuullinen
HERMORAKENNE +1 hieman rauhaton
TEMPPERAMENTTI +3 vilkas
KOVUUS +3 kohtuullisen kova
LUOKSEPÄÄSTÄVYYS +3 hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
LAUKAUSPELOTTOMUUS +   laukausvarma
YHTEENSÄ hyväksytty +204 pist.

Willan päälaji on palveluskoirien metsäjälki (JK). Siinä se kilpailee ylimmässä luokassa ja on avoimesta luokasta saavuttanut koulutustunnuksen JK2. Willa on tarkka jäljestäjä ja erinomainen nenän käyttäjä. Jäljen lisäksi Willa on treenannut säännöllisesti hakua ja koska 3-luokan jälkikokeisiin on etelä-Suomessa vaikea päästä kisaamaan, on todennäköistä, että tulevaisuudessa Willa nähdään hakukokeissa.

PK:n lisäksi Willa on kisannut muutaman kerran tokossa ja opeteltuaan seuraamisen uusiksi Willa ja Satu kisasivat ALOkasluokasta hienon 1-tuloksen pistein 190 syksyllä 2009. Nyt Willalla on kilpailuoikeus AVOimeen luokkaan, missä pari nähdäänkin jo seuraavassa kisassa.

Willa on hyvin itsenäinen ja vahvaluonteinen bc-narttu. Se palkkautuu hyvin saalis- ja taisteluleikeillä ja se on hyvin sitkeä työskentelijä. Willa on hyvin tempperamenttinen ja siinä on rutkasti terävyyttä ja vilkkautta. Elämä sen kanssa ei käy koskaan tylsäksi ja yleensä se porhaltaa joka paikaan sata lasissa (aivan kuten 12v. emänsä Nasta).

Willan isä on Kans & Fin Mva PMV-01,-05 V-01 EVV-06 Maccabee Blue Peter "Niko". Nikolla on lonkat A-A, puhtaat kyynärpäät (0-0) ja se on geenitestattu terveeksi CEA:n osalta (myös puhdas silmäpeilauslausunto pentuna ja aikuisena). Nikolla on luonnetestissä hienot pisteet +217 (mm. hermorakenne +2) alle kolmivuotiaana ja se on laukausvarma. Agility on ollut Nikon päälaji (ohj. Pasi Himilä) ja siinä se on kilpaillut 3-luokassa saavuttaen mm. yhden nollavoiton. Näyttelyssä Niko on voittanut "kaiken" eli se on ollut mm. BIS Suomessa. 

Willan emä on minun Nasu eli C.I.B* Fin & Est Mva EVV-06 PPR1 TK1 BH Pikkupaimenen Creme Vanilla "Nasta". Nastalla on lonkat A-B, kyynärpäät ja polvet terveet (0-0). Nasta on geenitestattu CEA terveeksi ja TNS kantajaksi. Nastan läpäisi luonnetestin 2½-vuotiaana leikiten pistein +215 (mm. hermorakenne +2) ja laukausvarma. Nasta on kilpaillut agilityssä 3-luokkaan, sillä on tokossa kolmella kilpailulla koulutustunnus TK1 ja kilpailuoikeus AVOimeen ja se on suorittanut palveluskoirien käyttäytymiskokeen (BH) vanhojen sääntöjen aikana laukausten kanssa. Vanhoilla päivillään Nasta on kunnostautunut paimennuksessa, jossa se suoritti SPKY ry:n paimennuksen perusradan syksyllä 2005 kahden harjoittelukuukauden jälkeen. Ja syksyllä 2009 se suoritti myös SKL:n paimennuksen perusradan 12 vuoden iässä. Nastalla on 19 pentua kolmessa pentueessa ja erinomaiset jälkeläisnäytöt sekä terveyden, ulkomuodon että luonteen osalta. *odotta FCI:n vahvistusta

Willalla on kuusi täyssisarusta eli yksi sisko ja viisi veljeä, joista yksi on kuollut nuorena tapaturmaisesti. Neljä sisarusta on lonkkakuvattu tuloksella A-A ja yksi B-C, kaikilla on terveet kyynärpäät (0-0). Veljekset Otto (Pikkupaimenen Maximum Speed) ja Laku (Pikkupaimenen Man In Black) kisaavat Willan tavoin PK-jäljellä korkeimmassa VOIttajaluokassa ja Otto on käyttövalio jäljeltä. Näyttelytuloksia sisaruksilla on varmasti riittävästi ;-) Elwood toimii pelastuskoirana Tampereella ja Vicky on kisannut agilityssa mukavin tuloksin. 

Willalla on ennestään yksi pentue (s. 2.2.2007). Pentueen lonkkatuloksissa on ollut toivomisen varaa. Kaikki neljä jälkeläistä on kuvattu ja tulokset ovat yhdellä A-A, yhdellä B-B ja kahdella D-D. Kaikilla on terveet silmät ja kyynärpäät 0-0. Willan lonkkaindeksi (=jalostusarvo) on kuitenkin 104 eli selvästi rodun keskiarvoa parempi, joten toivomme yhdistelmästä parannusta tämän suhteen. Valo-tytär on luonnetestattu pistein +143 ja Suomen Muotovalio. Humppa-poika on myös kerännyt valionarvoon tarvittavat SERTit ja yhden CACIBin jo nuorella iällä ja syksyllä 2009 myös se läpäisi luonnetestin erinomaisin arvosanoin +172 pistettä ja laukauskokematon. Tämän myötä myös Humpasta leivottiin Fin Mva.Kuvat Tokon SM 2009 (c) Saara Kangasniemi

Pentueen isänä Pixi

Fin Tva BH Pikkupaimenen High Voltage

Mustavalkoinen uros
s. 21.3.2005
Lonkat: C-C (lonkkaindeksi 88, varmuus 60 %)
Kyynärpäät: 0-0
Silmäpeilattu pentuna (6 vkoa) silmäterveeksi ja aikuispeilaus terve viimeeksi 10/2009.
Gonioskopia terve 10/2009.
Geneettisesti CEA terve (vanhempien geenitestien perusteella)
Geneettisesti TNS terve (vanhempien geenitestien perusteella)
Geneettisesti CL terve (vanhempien geenitestien perusteella) 
Leikkaava purenta, yksi välihammaspuutos, yksi etuhammas poistettu tapaturman seurauksena
Koko noin 53 cm ja 23 kg
KoiraNetissä
Om. Elina Kuokkanen, Turku

Pixin omistaja Elina on luvannut toimittaa tähän kuvauksen Pixistä, mutta laitanpa tähän nyt omat ajatukseni ensin. Pixi ON ihana! Tapasin pojan Retkun astutusreissulla Turussa ja se oli rakkautta ensinäkemältä. Pixi on ulkoisesti todalla paljon isänsä Cohin kaltainen. Iso, vahva, linjakas ja todella kevyesti liikkuva uros. Työskentelyssä Pixin keskittymiskyky teki minuun suuren vaikutuksen. Se ei nähnyt hallissa muuta kuin Elinan, vaikka toisella puolella hallia pyöri agitreenit ja tokopuolellakin oli reilusti häiriötä (mm. isoääninen liikkeenohjaaja ;-). 

Elinan kuvaus Pixistä: Kuvailisin Pixiä kontaktihakuiseksi, ohjaajanöyräksi ja laumaviettiseksi koiraksi, joka on heti pennusta asti ollut hyvin keskittymiskyinen ja koulutettavuudeltaan ihana. Pixille on voinut palkkana käyttää sekä ruokaa, taistelu– ja saalistusleikkeja että laumavietillä palkkaamista. Treenaaminen Pixin kanssa on superhauskaa, sillä se tekee täysillä ja yrittää aina parhaansa. Vauhtia tasapainottaa se, että pää kuitenkin pysyy mukana. Pixi on siis vietikäs koira, ja moottoria riittää pitkiinkin suorituksiin. Kaiken innon kääntöpuolena on tietysti se, että treeneissä joudutaan usein hakemaan rauhallisempaa virettä. Arkielämä ja reissaaminen on helppoa, Pixi ei reagoi ääniin ja uusista tilanteista selvitään ongelmitta. Muita koiria kohtaan Pixi käyttäytyy järkevästi, vieraita ihmisiä kohtaan neutraalisti ja tuttuja kohtaan sydämellisesti.

PK-hakua olemme rakentaneet hitaasti ja hartaasti (ohjaaja on pedantti…), aloittaen tuulihaulla. Haussa Pixi on erittäin maalimiesmotivoitunut, maalihenkilöt palkkaavat ruualla tai patukalla. Ilmaisuna on rulla. Metsäjäljen harrastaminen on aloitettu oikeastaan vasta kesällä 2009. Tämän hetkisen treenauksen perusteella vauhti hyvä, Pixi on tarkka ja sitkeä jäljestäjä. Tämä ei ollut hirmuinen yllätys, sillä Pixi on jo pennusta asti jäljestänyt mielellään joka paikkaan, kuten hakumetsään, jossa se siirtyy vasta hakupaikalla ilmavainu-moodille.

Tokossa Pixi sai EVL-kisaoikeuden vuonna 2007, mutta metallinoudon kokoamisessa meni aikaa. Tällä hetkellä Pixi on suoritusvarma koira, jonka kanssa on hienoa kisata. Vietikkyydestä seuraa se, että treeneissä mietitään tällä hetkellä paljon kuhunkin liikkeeseen sopivan vireen hakemista.

Jos Pixin pitäisi valita vain yksi harrastus, niin se saattaisi olla paimennus. Lampaiden paimentamista Pixi pääsi kokeilemaan ensimmäisen kerran 2-vuotiaana. Seuraavan kesän lopulla sitä pystyi käyttämään kesätöissä, eli maisemanhoitolampaiden laskemisessa, mitä ollaan tänäkin kesänä tehty.

--

Toko on Pixin päälaji. Se valioitu kesällä 2009 SM-kisojen karsinnoissa ja selvitti tiensä Suomen 20 parhaan tokokoiran joukkoon 1-tuloksella. Marraskuussa 2009 Pixi kilpaili EVL:ssä kahtena peräkkäisenä viikonloppuna saaden molemmilla kerroilla miltei 300 pistettä. Pixi on treenannut myös paimennusta (lampaat) ja PK-lajeja. BH kokeen se on suorittanut reilun vuoden iässä.

Näyttelyssä Pixi on käynyt kolme kertaa ja sillä on kaksi SERTiä.

Pixin isä Coh oli Suomessa jalostuslainassa 2004-2005 Australiasta. Cohilla on lonkat B-B (Australian asteikolla AVA 2 :5), puhtaat kyynärpäät (0-0) ja se on geenitestattu terveeksi CEA:n (myös puhdas silmäpeilauslausunto pentuna ja aikuisena sekä gonioskopiatutkimus) TNS (Trapped Neutrophil Syndrome) sekä CL (Neuronal Ceroid Lipofuscinosis) osalta. Suomessa Coh kävi luonnetestissä muutaman kuukauden kuluttua saapumisesta saaden +237 pistettä  (mm. hermorakenne +2) ja ollen laukausvarma. Se pääsi lampaille treeneihin kertaalleen ja osallistui 1-luokan kisaan (SPKY ry.) saaden tuloksen syksyllä 2004 ventovieraan ohjaajan kanssa. Australiassa Coh on työskennellyt näytöskoirana suurella lammastilalla ja sillä on koulutustunnus TD jälkikokeesta. Näyttelyissä Coh kävi Suomessa viisi kertaa, ollen paras uros (SERT ja CACIB) Jyväskylän KV-näyttelyssä sekä ROP Voittajanäyttelyssä 2004 (66 bordercollieta). Viron matka toi sieltäkin SERTin ja CACIBin. Suomesta Cohin kotimatka Australiaan vei USA:n kautta ja siellä herra on lukuisten ryhmäsijoitusten lisäksi ollut näyttelyn kaunein koira (BIS) marraskuussa 2006 ja paimennuskokeesta se sai HSAs-tittelin (Herding Started title) suoraan kolmella paimennuskokeella. Coh on iso ja näyttävä koira, jossa on valtavasti potkua ja tekemisenhalua kaikkeen harrastamiseen! Cohilla on Suomessa 16 pentua neljässä pentueessa. Jälkeläiset ovat vielä nuoria, mutta ovat jo niittäneet mainetta monilla saroilla (mm. 3 tottelevaisuusvaliota, yksi agilityvalio sekä 7 muotovaliota) ja sen jälkeläisten terveystulokset ovat olleet erittäin hyviä. 

Pixin emä Skippy on lentänyt Australiasta Suomeen pienenä pentuna Faith-siskon kanssa. Skippyllä on lonkat A-A, puhtaat kyynärpäät (0-0) ja terveet silmät (pentuna ja aikuisena). Skippy on kuulotestattu pentuna ja se kuulee molemmin puolin normaalisti. Se on geenitestattu terveeksi CEA:n,  TNS (Trapped Neutrophil Syndrome) sekä CL (Neuronal Ceroid Lipofuscinosis) osalta. Skippy on Suomen muotovalio ja sillä on useita ROP-voittoja sekä yksi CACIB Suomesta. Se on ollut hitaasti kehittyvä ja on parhaimmillaan vasta nyt kypsemmällä iällä. Skippy on suorittanut luonnetestin hyväksytysti pistein 110p. ja laukauskokematon. Pixi elää lapsiperheen arkea ja se on kunnostautunut julkkisagilitykisoissa omistajansa Pian kanssa.

Pixillä on kaksi täyssisarusta, veli ja sisko. Molemmilla on A-A lonkat, 0-0 kyynärpäät, 0-0 polvet ja terveet silmät. Remy-veli on Suomen muotovalio, luonnetestistä +150 pistettä ja se kilpailee tokossa avoimessa luokassa, jäljellä alokasluokassa sekä valjakkohiihdossa. Riffi-siskolla on näyttelystä kaksi SERTiä ja yksi CACIB sekä hyväksytty luonnetesti pistein +123.

Pixillä ei ole aiempia jälkeläisiä.


Yhdistelmä KoiraNetissä

Sukusiitos (laskettu 10 sukupolven mukaan) BreedMate:
Willa 11,5821% (koiria mukana 121 kpl)
Pixi 6,01809% (koiria mukana 187 kpl)
Tuleva pentue 5,286% (koiria mukana 177 kpl)

Sukutaulu:

Fin Tva BH 
Pikkupaimenen High Voltage FIN21757/05

mustavalkoinen, lonkat C-C, kyynärpäät 0, silmät terveet, CEA&TNS clear, Suomen tottelevaisuusvalio

Aust & Am & Fin & Est Mva V-04 BIS voittaja
Nahrof the Cohort TD HSAs FIN10080/05 ANKC2100090992 mustavalkoinen, lonkat B-B, kyynärpäät 0-0, silmät terveet, CEA&TNS&CL clear, LTE +237p. laukausvarma

Aust & Jap & Asian Ch
Nahrof the Talisman
ANKC2100030090
mustavalkoinen, lonkat 5:6, silmät terveet

Nahrof Echoes of an Era
ANKC1583699
mustavalkoinen

Fin Mva Fidelis You´ve Got Mail FIN41859/01 ANKC4100071175
mustavalkoinen, lonkat A-A, kyynärpäät 0-0, silmät terveet, CEA&TNS&CL clear, BAER normal, LTE +110p. laukauskokematon

Aust Ch Sheermyst Black Magic ANKC1292246
mustavalkoinen

Aust Ch Trumagik Tartan Temptress ANKC1603560 mustavalkoinen

JK2 BH
Pikkupaimenen Mercy Speedster
FIN12514/03

mustavalkoinen, lonkat A-A, kyynärpäät 0, silmät terveet, CEA&TNS clear, PK-jälki VOI, LTE +204p. laukausvarma

Kans & Fin Mva PMV-01,-05 V-01 EVV-06 Maccabee Blue Peter FIN12196/98

sinivalkoinen, lonkat A-A, kyynärpäät 0, silmä terveet, CEA&TNS clear, agi 3-lka, LTE +217p. laukausvarma

Aust & Am Ch Trumagik Tartan Scott ANKCDL710956/01
mustavalkoinen

Kans & Fin & DK Mva V-94 EV-97 PMV-97 TK2 JK2 Pikkupaimenen Coconut Cream SF44430/92
mustavalkoinen, lonkat B-B, silmät terveet, LTE +197p.

C.I.B Fin & Est Mva EVV-06 PPR1 TK1 BH
Pikkupaimenen Creme Vanilla
FIN28876/97

mustavalkoinen, lonkat A-B, kyynärpäät 0, silmät terveet, CEA clear, TNS carrier, agi 3-lka, toko AVO, LTE +215p. laukausvarma

Fin Ava Kans & Fin & Est Mva
MV-98
Pikkupaimenen Salainen Ace
SF35956/91
mustavalkoinen, lonkat B1, silmät terveet, agi 3-lka (valio), toko EVL, LTE +102p. laukausvarma

Kans & Aust & Fin & Dk &
Est Mva V-93 EstV-93 MV-98
Borderfame Sheer Delight
SF36944/92 ANKCCD1053419
mustavalkoinen, lonkat B2, silmät terveet, toko VOI, LTE +155p. laukausvarma

Pentue on 4-3 linjaus Trumagik Tartan Scott urokseen. Scottie on Pixin Skippy-emän pappa (emän isä) ja Willan Niko-isän isä. Scottiella on Suomessa vain yksi pentue eli Maccabee B-pentue.


Pentue luovutetaan rekisteröitynä, virallisesti silmäpeilattuna, tunnistusmerkittynä (mikrosiru) ja eläinlääkärin tarkastamana. Pennut tulevat olemaan geneettisesti CEA ja TNS terveitä isovanhempien tulosten perusteella.

Pennut madotetaan kasvukodissaan kolme kertaa ennen luovutusikää ja pennut ruokitaan laadukkalla Eukanuba-täysravinnolla (Eukanuba Puppy&Junior Lamb&Rice). Samaa muonaa tulee pentujen mukaan uuteen kotiin. Emä madotetaan juoksun alussa ja lisäksi se saa pitkän matokuurin 40vrk -> 10 päivän ajan (jolloin mahdolliset koteloituneet madot aktivoituvat ja pyrkivät kulkemaan istukan kautta pentuihin) ja kolmesti pentujen madotuksen yhteydessä. Matolääke pennuille ensimmäisellä kerralla (3 viikkoa) Axilur 250mg ja emälle Axilur 500mg. Toinen madotus (5 viikkoa) tehdään Canexilla sekä pennuille että emälle. Ja kolmas madotus vielä kertaallee (7 viikkoa) Axilur 250mg ja emälle Axilur 500mg. Emän perusmuona on Purina Pro Plan Lamb & Rice (4. tiineysviikkon asti) sekä kanto- ja imetysajan ruokana Purina Pro Plan Puppy Lamb & Rice (4 tiineysviikosta pentujen luovutusikään asti).

Ensimmäiset kolme viikkoa pentujen ja emän elämä rauhoitetaan ylimääräiseltä stressiltä, mutta tämän jälkeen vieraat ovat erittäin tervetulleita. Pennut totutetaan käsittelyyn, autoiluun ja kaulapantaan jo syntymäkodissaan, ja ne pestään kertaalleen ennen luovutusta ja niille opetetaan sisäsiisteyden alkeet (pääsevät ulkoilemaan aidatulle pihalle 4-5 viikon iästä alkaen). Pennut tapaavat vieraita, turvallisia koira jo syntymäkodissaan sekä saavat paljon ihmiskontakteja (myös lapsivieraat ovat tervetulleita). Pennuille pyritään tekemään pentutesti 6 viikon iässä.

Lopulliset kotivalinnat pennuille tehdään vasta 6-7 viikon iässä siten, että kukin pentu löytäisi sopivimman kodin ja siten, että kukin pennunottaja saisi omiin kriteereihinsä parhaiten sopivan pennun. Ostajat eivät saa itse valita pentuaan, eikä pennuilla ole mitään jakojärjestystä. Toivomuksia pennun suhteen saa toki esittää. Syntymättömille pennuille ei oteta varauksia, mutta mieluusti tutustumme pennuista kiinnostuneisiin ihmisiin jo etukäteen. Willa ja Pixi on tavattavissa erikseen sovittaessa Turun seudulla. Pentue tulee hyvin todennäköisesti syntymään ja kasvamaan kasvattajan luona Oulussa. Emän lisäksi samalla on tavattavissa Willan Nasta-emä eli pentujen mummo sekä Pixin puolisisko Retku.

Pentujen mukana seuraa kattavat kirjalliset hoito-ohjeet sekä vanhempien esittely ja 8 sukupolven sukutaulu sekä sisarusten omistajien yhteystiedot. Pennuille luvataan 24/7 käyttötuki loppuiäksi. Pennunomistajat saavat halutessaan rotuyhdistyksen SBCAK ry:n rotuinfon sekä kasvattajapaketin.


Mikäli olet kiinnostunut Willan pennusta, ole yhteydessä hyvissä ajoin ja kerro lisää itsestäsi ja toiveista koiran suhteen.

Yhteystiedot:
Miia Mustonen, Oulu
email: miia(a)muttaburra.info
puh: 050 434 2851